Onthaal doet hun verhaal

Hallo allemaal,

Deze week is het aan Onthaal om jullie te voorzien van een tekstje in deze column.

Wij, Jan en Jonathan, zijn bij &of voor het tweede jaar op rij de Onthaalverantwoordelijken. Voor zij die (nog) niet weten wat wij juist doen, zullen we dat kort even vertellen: Instapmomenten en Onthaalgesprekken regelen en mails beantwoorden. Anders gezegd: via verschillende wegen de zogenaamde Nieuwelingen bij &of onder de vleugels te nemen. Daar komt het in het heel kort op neer. Meer informatie over Instapmomenten en Onthaalgesprekken kunnen jullie op de website vinden op de pagina ‘Nieuw bij &of’ of kunnen jullie aanvragen door een e-mail te sturen naar

Net als alle andere kernleden zijn wij voor iedere &offer een aanspreekpunt en luisterend oor. Wij vinden dat belangrijk omdat we graag hebben dat iedereen zich goed, welkom, kortom: thuis voelt bij &of.

Ik, Jan, ben vijf jaar geleden voor het eerst naar &of gekomen via zo’n Instapmoment. Met knikkende knieën, maar toch durfde ik mijn eerste stapjes zetten om andere holebi’s te leren kennen. Vanaf letterlijk de allereerste seconde voelde ik me thuis. Een gevoel dat er na al die jaren nog steeds is. Het was een fijn Instapmoment. Het was zo’n opluchting om -eindelijk- met andere holebi’s in contact te komen. Ik heb sindsdien rust gevonden.

Voor mij, Jonathan, was de stap in Leuven minder groot omdat ik al actief was als vrijwilliger bij min19. Vanuit de ervaringen die ik daar heb opgedaan, heb ik geleerd hoe belangrijk het is dat iedereen zijn verhaal kan doen. Ook mijn favoriete auteur (Aiden Chambers) verwoordt dit mooi in ‘De Tolbrug’: “Everyone has a story to tell.” Daarom onderlijn ik nog eens graag: voel je vrij om ons aan te spreken, virtueel (via ) of in real life. Wij bijten niet 😉

Dikke knuffel,
Jan en Jonathan